Brandtæppe

Et brandtæppe burde være i enhver virksomhed eller hjem.

Det kan bruges til at slukke mindre nyopstartede brande. Man tager blot tæppet, og lægger det stille over ilden, som derefter kvæles og slukkes, da ilttilførslen forsvinder.

Der vil oftest være minimal følgeskade, da brandtæppet er med til at minimere yderligere skader.

En lille brand kan betegnes som et bål, og for nogle mennesker vil trangen til at slukke ilden være mere overskyggende end trangen til at flygte.

I tilfælde af brand så er det en fordel at have sin bygning udstyret med diverse brandmateriel. Et brandtæppe er ekstra nyttigt, da det ikke kræver adgang til vand, og da det blot kræver en smule mod. Hvis alternativet er, at ilden spreder sig og kommer ud af kontrol, vil det nok være i alles interesse at overvinde frygten og slukke ilden.

Hvad er et brandtæppe?

Et brandtæppes primære funktion er, at slukket små nyopstartede brande. Dette kan være fedtbrande i køkkenet, en brand opstået i en seng. Det kan også bruges til at slukke ild på personer. Det kan være vanskeligt, hvis personen, der er ild i, ikke holder sig i ro. Ild er skræmmende i mange menneskers øjne, så hvis man oplever, at der går ild i ens tøj eller hår, kan det være svært at bevare roen.

Derfor er det vigtigt, at alle der bruger bygningen i det mindste er informeret om, hvordan et brandtæppe bruges. Du kan se en kort video i Beredskabsstyrelsen YouTube-video, hvor det demonstreres, hvordan et brandtæppe bruges.

Vi hjælper dig gerne med at brandsikre din bygning

Vi kan ikke hjælpe dig med at slukke ildebrande, når eller hvis de opstår, men vi kan hjælpe dig med f.eks. at montere brandtæppet og at sørge for, at lovkravene overholdes. Ved at samarbejde med os gør du den bedst mulige indsats for at undgå, at brande koster menneskeliv.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt